Uw therapeut
Reflexzonetherapie
Voor wie
Zwangerschapsreflexologie
Behandeling
Contact

Reflexologie is de wetenschap die uitgaat van het principe dat in de voeten en handen reflexzones liggen die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Een reflex is een onwillekeurige reactie op een prikkel. Zodra een reflexzone geprikkeld wordt, gaat de energiestroom naar het corresponderend orgaan. Het orgaan geeft daar een reflexreactie op.

Scènes met het druk uitoefenen op handen en voeten zijn teruggevonden op Egyptische tekeningen van 2330 v.C. De moderne reflexzonetherapie is rond 1900 in kaart gebracht door de Amerikaanse arts William Fitzgerald. Hij verdeelde het lichaam in 10 zones waar wij nog steeds meewerken. Samen met zijn collega, heeft de fysiotherapeut Eunice Ingham de methode doorontwikkeld en letterlijk het lichaam “op de voeten gezet”. Haar werk wordt tegenwoordig voortgezet door haar neef Dwight Byers.

Een gezond menselijk lichaam is in balans, in evenwicht gehouden door een stelsel van klieren, organen, zenuwen enz. Als één van deze systemen niet optimaal functioneert, of uit balans raakt, merk je dat in het lichaam. Je bent uit evenwicht wat op een gegeven moment tot klachten kan leiden.

Reflexzonetherapie is een techniek om ons lichaam in balans te houden en aan te zetten tot zelfgenezing van het uit evenwicht geraakt systeem. Deze geneeswijze is gericht op de totale mens, en niet alleen op de ziekte verschijnselen.

De handen en de voeten worden het meest gebruikt voor reflexzonetherapie. Door deze reflexzones te behandelen, stimuleer je het zelfgenezend vermogen van de mens, waardoor klachten verminderen of zelfs verdwijnen. Het weefsel wordt op deze manier beter doorbloed, blokkades kunnen worden opgeheven. Er ontstaat een ontspannende houding, men komt tot rust, zowel lichamelijk als geestelijk.

© Copyright Hanne van Thiel 2007-2014